ßßß Cookit - przepis na Miód z orzechami

Miód z orzechami

nazwa

Składniki

Wykonanie

Bardzo lubię miód, zawsze go znajdziecie w mojej szafie kuchennej. Słodzę nim wodę, lemoniadę, koktajle, herbatę, dodaje do ciast, ciasteczek lub mięs, do sosów sałatkowych. Uwielbiam świeżo upieczony chleb posmarowany masłem i miodem. Ale najbardziej lubię twarożek polany miodem z orzechami, lub żółty ser. A ser pleśniowy z miodem i orzechami to już istna poezja smaku.
Spróbujcie. W zasadzie do miodu możecie dodać każdy rodzaj orzechów, ale najlepiej smakuje z orzechami włoskimi.
Zapraszam :-)
Składniki:
- 2 garście posiekanych orzechów włoskich
- 150 g miodu gryczanego
- 50 g miodu rzepakowego
Wykonanie:
Do miseczki przełożyć miód rzepakowy i gryczany, ja akurat miałam świeże miody, więc są jeszcze lejące. Jak już są gęste to należy je lekko podgrzać. Dodajemy posiekane grubo orzechy włoskie i mieszamy. Przekładamy do miseczki lub słoika. Podajemy z serami, na kanapki.
Źródło:http://www.kulinarnamaniusia.pl/2015/06/miod-z-orzechami.html