Wykonanie
Bardzo lubię
miód, zawsze go znajdziecie w mojej szafie kuchennej. Słodzę nim
wodę, lemoniadę, koktajle,
herbatę, dodaje do ciast,
ciasteczek lub
mięs, do
sosów sałatkowych. Uwielbiam świeżo upieczony
chleb posmarowany
masłem i
miodem. Ale najbardziej lubię
twarożek polany
miodem z
orzechami, lub
żółty ser. A
ser pleśniowy z
miodem i
orzechami to już istna poezja smaku.Spróbujcie. W zasadzie do
miodu możecie dodać każdy rodzaj
orzechów, ale najlepiej smakuje z
orzechami włoskimi.Zapraszam :-)Składniki:- 2 garście posiekanych
orzechów włoskich- 150 g
miodu gryczanego (użyłam od
Miody Polskie)- 50 g
miodu rzepakowego (użyłam od
Miody Polskie)Wykonanie:Do miseczki przełożyć
miód rzepakowy i gryczany, ja akurat miałam świeże
miody, więc są jeszcze lejące. Jak już są gęste to należy je lekko podgrzać. Dodajemy posiekane grubo
orzechy włoskie i mieszamy. Przekładamy do miseczki lub słoika. Podajemy z
serami, na kanapki.