ßßß
Składniki:- 3/4 szklanki kaszy jaglanej- pęczek szczypiorku- natka pietruszki- puszka ciecierzycy- 1 mała cebula- 3 papryki różnokolorowe- 3 łyżki koncentratu pomidorowego- 3 łyżki oliwy z oliwek- 3 łyżki sosu chili - Sambal Oelek- 1/2 łyżeczki soku z cytryny- sól- pieprzPrzygotowanie:1. Gotujemy kaszę jaglaną i pozostawiamy ją do całkowitego ostudzenia.2. Szczypior oraz natkę pietruszki siekamy - dodajemy do przestudzonej kaszy.3. Odsączamy ciecierzycę.4. Cebulę kroimy na drobne kawałki, a papryki w kostkę.5. Wszystkie ww. składniki dodajemy do kaszy i mieszamy.6. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek, sos chili - Sambal Oelek oraz sok z cytryny.7. Doprawiamy solą oraz pieprzem.Sałatka gotowa. Jest smaczna i ma moc!