Wykonanie
Szybkie a zarazem bardzo dobre krokiety. Idealna propozycja na szybki bezmięsny obiad.
Składniki:Farsz1 kg
pieczarek4 duże
cebule40 deko
żółtego serawegetapieprzWykonanie:
Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,
cebulę obrać i pokroić w kostkę, całość przyprawić
wegetą i
pieprzem, podsmażyć. Gdy farsz będzie już gotowy ścieramy na grubych oczkach
żółty ser i dodajemy do całości, mieszamy aż
ser się rozpuści i połączy z
pieczarkami i
cebulą.Ciasto naleśnikowe:200 gram
mąki pszennej2
jajka250 ml
mlekaszczypta
soli2 łyżki
oliwy z oliwek50-100 ml
wody gazowanejWykonanie:
Mąkę przesiać dodać
jajko,
mleko,
sól,
oliwę i
wodę gazowaną, dokładnie wymieszać ciasto tak aby nie pozostały grudki. Smażyć na rozgrzanej patelni.Wykonanie krokietów: Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz, składamy w kwadracik, obtaczamy w roztrzepanym
jajku a następnie w
bułce tartej i smażymy na zloty kolor z obu stron.