Wykonanie
Już kilka
razy pisałam, jak bardzo uwielbiam
makarony, a po tym daniu uwielbiam jeszcze bardziej! Wbrew pozorom danie nie jest skomplikowane i z pewnością każdy da radę je zrobić. :)

Składniki (porcja na 2 osoby):Pesto z
rukoli:2 szklanki
rukoliłyżka
oliwy z oliwekkawałek
sera lazursól morska,
pieprz1 ząbek
czosnku1 łyżeczka
musztardy francuskiej+pęczek
zielonych szparagówmakaron tagliatelle 250g2 filety z
łososiatymianek,
rozmaryn,
sól morska,
pieprzPrzygotowanie:Pesto:W misce zblendować
rukolę z
oliwą, dodać
sól,
pieprz,
musztardę i wymieszać dokładnie.
Czosnek posiekać na kawałki, dodać do miski.
Ser drobno pokroić, dodać do pesto, całość wymieszać.
Szparagi umyć, odłamać końcówki (mniej więcej na 1/3 długości po wygięciu same powinny się oderwać) i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Łososia umyć, natrzeć
solą,
pieprzem,
tymiankiem i szczyptą
rozmarynu, gotować na parze.
Makaron ugotować w osolonej wodzie.Ugotowany
makaron odcedzić, wymieszać w misce z pesto.
Szparagi pokroić na kawałki i wymieszać z
makaronem.
Makaron ze
szparagami układać na talerzach, na to położyć filet z
łososia.Smacznego! :)
