ßßß Cookit - przepis na Łosoś w chrupiącej panierce

Łosoś w chrupiącej panierce

nazwa

Wykonanie

Soczysty i delikatny łosoś w chrupiącej panierce z bułki tartej i mielonego lnu.
Składniki:
-filet z łososia bez skóry
-bułka tarta z lnem
-sól, pieprz
-czosnek niedźwiedzi
-2 jajka
-olej do smażenia
Łososia kroimy na porcje.
Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim.
Jajka roztrzepujemy, dodajemy odrobinę soli i pieprzu.
Łososia panierujemy w panierce, jajku i ponownie w panierce.
Smażymy na patelni z olejem na średnim ogniu.
Zdejmujemy i układamy na talerzu z ręcznikiem papierowym do odsączenia.
Możemy podać z kluseczkami gryczanymi i pieczonymi buraczkami z sosem chrzanowym.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2015/02/osos-w-chrupiacej-panierce.html