Wykonanie
Nareszcie przyszedł mój nowiuśki aparat i w końcu
mogę zacząć robić zdjęcia. A na pierwszy
plan idą panierowane ruskie pierogi. Czy ktoś próbował już je robić w domu? Bo ja jeszcze nigdy nie robiłam ich sama, ale pamiętam ich smak kiedy w pewnym barze pomylili zamówienia i dostały mi się wówczas te panierowane zamiast zwykłych. I pamiętam ze były obłędne. Dziś sama je postanowiłam zrobić i wyszły mi jeszcze lepsze w smaku, no i zawsze to jakaś odmiana do tych standardowych okraszanych
boczkiem i
cebulką.Składniki:30-40 sztuk ugotowanych pierogów ruskich2-3
jajkabułka tartasól i
pieprzolej do smażenia
Jajka roztrzepujemy i doprawiamy
solą i
pieprzem. Do rozmąconych
jajek wsypujemy pierogi.
Następnie pierogi obsypujemy
bułka tartą.
Panierowane pierogi smażymy na rozgrzanym
oleju na złoty kolor z jednej jak i z drugiej strony.
Usmażone pierogi wykładamy na talerz i podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!