ßßß Cookit - przepis na Panierowane ruskie pierogi

Panierowane ruskie pierogi

nazwa

Wykonanie

Nareszcie przyszedł mój nowiuśki aparat i w końcu mogę zacząć robić zdjęcia. A na pierwszy plan idą panierowane ruskie pierogi. Czy ktoś próbował już je robić w domu? Bo ja jeszcze nigdy nie robiłam ich sama, ale pamiętam ich smak kiedy w pewnym barze pomylili zamówienia i dostały mi się wówczas te panierowane zamiast zwykłych. I pamiętam ze były obłędne. Dziś sama je postanowiłam zrobić i wyszły mi jeszcze lepsze w smaku, no i zawsze to jakaś odmiana do tych standardowych okraszanych boczkiem i cebulką.
Składniki:
30-40 sztuk ugotowanych pierogów ruskich
2-3 jajka
bułka tarta
sól i pieprz
olej do smażenia
Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Do rozmąconych jajek wsypujemy pierogi.
Następnie pierogi obsypujemy bułka tartą.
Panierowane pierogi smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z jednej jak i z drugiej strony.
Usmażone pierogi wykładamy na talerz i podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2013/06/Panierowane-ruskie-pierogi.html