Proponujemy schab w zupełnie nowym wydaniu.Niespodzianką jest kasza gryczana " spakowana" w sakiewkę z kotleta schabowego.Składniki:-ok. 10 plastrów schabu-10 dkg kaszy gryczanej-5 dkg masła-2 jajka-2 ząbki czosnku-2 czubate łyżki mąki-1/4 szklanki mleka-sól, pieprz, warzywko-bułka tarta-olej do smażeniaCienko pokrojony schab delikatnie rozbijamy.Przyprawiamy solą i pieprzem.Kaszę gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem warzywka.Czosnek kroimy w drobną kosteczkę.Czosnkiem posypujemy przyprawione plastry schabu.Masło kroimy na małe kostki.Na plastry schabu nakładamy trochę kaszy i kosteczkę masła.Zbieramy brzegi mięsa i związujemy mocną nicią.Jajka roztrzepujemy, dodajemy mąkę i mleko. Doprawiamy warzywkiem.Sakiewki moczymy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej.Sakiewki wkładamy do głębokiego, rozgrzanego oleju i smażymy do zrumienienia.Przekładamy na papierowy ręcznik.Usuwamy nitki.Podajemy z dowolną surówką a kaszę mamy w środku sakiewek.My podaliśmy z fasolką szparagową.Smacznego!