ßßß Cookit - przepis na Roladki schabowe z wątróbką

Roladki schabowe z wątróbką

nazwa

Wykonanie

Pierwszy raz połączyłam wątróbkę i schab. Wyszło rewelacyjnie i niebawem to powtórzę. Można do środka dodać sporą ilość masła, coś na styl „dewolaja”. Podałam z pure z ziemniaków i selera. Polecam :)
SKŁADNIKI:
Schab 4 grubsze plastry
wątróbka drobiowa 200 g
mąką 1 łyżka
sól pieprz
bułka tarta do panierki
jajka 2 szt
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
masło 1 łyżeczka
PRZYGOTOWANIE:
Wątróbkę oczyścić , opłukać i osuszyć. Następnie oprószyć w mące, Lekko przesmażyć na oleju, pod koniec smażenia, lekko posolić i popieprzyć. Kotlety schabowe opłukać i osuszyć, dobrze rozbić. Z obu stron posypać solą i pieprzem, od wewnętrznej dodatkowo posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsmażoną wątróbkę ułożyć na końcu mięsa i ciasno zawijać. Obtaczać w jajku następnie w bułce, można powtórzyć, żeby panierka była grubsza i trwalsza. Obsmażyć na oleju na słoty kolor. Następie przełożyć do naczynia wysmarowanego odrobiną masła i podpiec ok 10-25 minut . Smacznego:)
Źródło:http://potravel.pl/2014/01/26/roladki-schabowe-z-watrobka