ßßß Cookit - przepis na Karkowe schabowe z parmezanem

Karkowe schabowe z parmezanem

nazwa

Wykonanie

A dzisiaj proponuje coś dla mięsożerców lubiących klasykę.
6 kotletów ze schabu karkowego
3-4 łyżki mąki
1 duże jajko
4-5 łyżek bułki tartej
garść tartego parmezanu
olej
masło
sól, pieprz
Kotlety mocno rozbić, posolić i oprószyć pieprzem z obu stron. Ustawić obok siebie 3 płaskie miseczki i wypełnić je w kolejności mąkę, jajko i do ostatniej bułkę tartą wymieszaną z parmezanem. Każdego kotleta obtaczamy w mące, strzepujemy jej nadmiar, następnie w jajku i na koniec w bułce z parmezanem. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety przekładam do naczynia żaroodpornego, dorzucam trochę wiórków masła, posypuję dodatkowym parmezanem przykrywam folia aluminiową i wstawiam na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2013/01/karkowe-schabowe-z-parmezanem.html