Wykonanie
Po tych wszystkich udziwnieniach , tartach , zupach kremach itp przyszedł czas na coś zwykłego. Ot co!
Schabowy:) Podany z warzywami ugotowanymi na parze i
pure z
ziemniaków. Pysznie. Polecam.
SKŁADNIKI:Kotlety
schabowe 3 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
parmezan tarty 2 łyżki
jajko 1 szt
bułka tarta do panierki
olej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:
Mięso opłukać i osuszyć. Każdy kawałek dobrze rozbić tłuczkiem do
mięsa( ja robię to przez folię). Każdy kotlet oprószyć z obu stron
solą i
pieprzem. W misce rozbić
jajko, roztrzepać, dodać
parmezan i ponownie wymieszać. Kotlety obtaczać w
jajku a następnie w
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym
oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ugotowanym na parze
kalafiorem i
brokułem, polanym
bułką tartą. Smacznego:)