Kurczaka można podawać na różne sposoby. Przeważnie kurczak jest pieczony, z rusztu, lub grilla.-1 filet z kurczaka-3 pieczarki-250 ml śmietany słodkiej 12%-łyżka kopru posiekanego-olej-warzywko-pieprzFileta kroimy w paseczki, pieczarki w plasterki.Oprószamy warzywkiem.Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy paseczki fileta i zdejmujemy z patelni.Na tym samym oleju podsmażamy pieczarki.Na patelni łączymy pieczarki z filetem.Zmniejszamy ogień, dolewamy śmietanę.Wsypujemy koperek.Doprawiamy do smaku i podgrzewamy, stale mieszając do momentu, kiedy sos zgęstnieje.Gotowe.Kurczaka w sosie koperkowym można podać z ziemniakami, ryżem lub makaronem i dowolną surówką, np z białej kapusty.My podaliśmy z malutkimi placuszkami z gotowanych ziemniaków.Jest to wersja bardziej pracochłonna, ale smaczniejsza i ciekawsza.Smacznego!