Klops to wspomnienie z dzieciństwa i zawsze będzie się kojarzył ze ŚwiętamiBożego Narodzenia. Pieczony był tylko wtedy a smakował najbardziej z ćwikłą z chrzanem.Składniki to:-4 ćwiartki z kurczaka-1 kg łopatki-3 marchewki-3 jajka-3 czerstwe bułki-pieprz-warzywko-przyprawa do kurczaka-sól-bułka tarta do panierowania-2-3 ząbki czosnkuĆwiartki i marchewkę gotujemy jak na rosół.Obieramy ugotowane mięso z ćwiartek.Bułkę moczymy i odciskamy.Wykorzystujemy też ugotowaną marchewkę.Łopatkę, mięso z kurczaka, bułkę, czosnek i marchewkę mielimy przez maszynkę.Dodajemy 3 jajka, przyprawę do kurczaka, pieprz, warzywko i sól do smaku.Wyrabiamy masę.Na stolnicę wysypujemy bułkę tartą.Masę dzielimy na 2 części i na bułce formujemy klopsy.Przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.Wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy w temp. 180 st. C z termoobiegiemprzez 50 minut.Gotowe.Zapachniało Świętami...Smacznego!