Sałatka z buraczków i papryki idealnie pasuje do mięsa na zimno jak i do obiadku. Polecam!Składniki :1kg buraków3 czerwone papryki3 cebuleszklanka wody3 łyżki octu2 łyżki cukru2 łyżki oleju1 łyżeczka soliszczypta pieprzuBuraki gotujemy i obieramy ze skórki dopiero gdy przestygną. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy na połówki i wyrzucamy pestki. Szatkujemy w mikserze lub mielimy w maszynce do mięsa. Cebule obieramy i też szatkujemy.Z wody, octu, cukru i soli robimy zalewę. Wszystko razem mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy paprykę i cebulę. Po kwadransie dodajemy buraczki i olej i gotujemy razem kolejny kwadrans na małym ogniu.Do robienia zalewy polecam przygotować własny ocet z jabłek .