Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
buraki czerwone 10 sztuk
papryka 8 sztuk
cebula 4 sztuk
woda 1 szklanek
cukier 0.5 szklanek
ocet 1 szklanek
olej 0.5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyć i ugotować w osolonej wodzie
buraki. Po wystygnięciu obrać i zatrzeć na grubych oczkach.
Cebulę i
paprykę pokroić w paski i lekko posolić, odstawić na 2 godz.Przygotowanie zalewy:
ocet z
cukrem wodą i
olejem, zagotować i ostudzić.Połączyć
buraki z
papryką i
cebulą, wlać zalewę, posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko wymieszać. Włożyć do średniej wielkości słoików i pasteryzować ok. 30 minut.Uwagi:Do potrawy używamy 10-o procentowego
octu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.SałatkiKomentarze:Autor: bbezatData: 2009-01-05Ale
sałatka rewelacja.Mój mąż ją uwielbia!!!Autor: bbezatData: 2009-01-05 w składnikach powinny być
buraki a nie
budyń czekoladowyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: