ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoburaki czerwone 10 sztukpapryka 8 sztukcebula 4 sztukwoda 1 szklanekcukier 0.5 szklanekocet 1 szklanekolej 0.5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyć i ugotować w osolonej wodzie buraki. Po wystygnięciu obrać i zatrzeć na grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w paski i lekko posolić, odstawić na 2 godz.Przygotowanie zalewy: ocet z cukrem wodą i olejem, zagotować i ostudzić.Połączyć buraki z papryką i cebulą, wlać zalewę, posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko wymieszać. Włożyć do średniej wielkości słoików i pasteryzować ok. 30 minut.Uwagi:Do potrawy używamy 10-o procentowego octu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Przetwory weg.SałatkiKomentarze:Autor: bbezatData: 2009-01-05Ale sałatka rewelacja.Mój mąż ją uwielbia!!!Autor: bbezatData: 2009-01-05 w składnikach powinny być buraki a nie budyń czekoladowyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoburaki czerwone 10 sztukpapryka 8 sztukcebula 4 sztukwoda 1 szklanekcukier 0.5 szklanekocet 1 szklanekolej 0.5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyć i ugotować w osolonej wodzie buraki. Po wystygnięciu obrać i zatrzeć na grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w paski i lekko posolić, odstawić na 2 godz.Przygotowanie zalewy: ocet z cukrem wodą i olejem, zagotować i ostudzić.Połączyć buraki z papryką i cebulą, wlać zalewę, posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko wymieszać. Włożyć do średniej wielkości słoików i pasteryzować ok. 30 minut.Uwagi:Do potrawy używamy 10-o procentowego octu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Przetwory weg.SałatkiKomentarze:Autor: bbezatData: 2009-01-05Ale sałatka rewelacja.Mój mąż ją uwielbia!!!Autor: bbezatData: 2009-01-05 w składnikach powinny być buraki a nie budyń czekoladowyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: