Sałatka z buraków na zimę

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
buraki czerwone 10 sztuk
papryka 8 sztuk
cebula 4 sztuk
woda 1 szklanek
cukier 0.5 szklanek
ocet 1 szklanek
olej 0.5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyć i ugotować w osolonej wodzie buraki. Po wystygnięciu obrać i zatrzeć na grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w paski i lekko posolić, odstawić na 2 godz.
Przygotowanie zalewy: ocet z cukrem wodą i olejem, zagotować i ostudzić.
Połączyć buraki z papryką i cebulą, wlać zalewę, posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko wymieszać. Włożyć do średniej wielkości słoików i pasteryzować ok. 30 minut.
Uwagi:
Do potrawy używamy 10-o procentowego octu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.
Sałatki
Komentarze:
Autor: bbezat
Data: 2009-01-05
Ale sałatka rewelacja.Mój mąż ją uwielbia!!!
Autor: bbezat
Data: 2009-01-05 w składnikach powinny być buraki a nie budyń czekoladowy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3459/Salatka-z-burakow-na-zime