Wykonanie
Skladniki:1kg ogorkow zielonych ( u mnie dlugie zielone 4szt)0,5 kg
marchewki0,5 kg
papryki kolorowej4
cebule (u mnie 2 czerwone i 2 biale)2 szkl.
wody1 szkl.
octu1 szkl.
oleju4 lyzki
cukru2 lyzki
solipieprz do smaku
warzywa dokladnie umuc i osuszyc.
ogorki zetrzec w plasterki,
marchew starkowac w paseczki,
papryke skroic w kostke,
cebule skroic w plasterki.Wszystko razem polaczyc i dokladnie wymieszac.dodac
wode,
ocet,
olej i dokladnie razem wymieszac ,po czym dodac
cukier,sol,
pieprz i znowu wymieszac.zostawic na 2 godz.zeby sie przegryzlo.przekladac do sloikow i pasteryzowac 20 min.odwracamy do
gory dnem i zostawiamy do wystygniecia.oznaczamy i odstawiamy w ciemne i chlodne miejsce.
ZYCZE SMACZNEGO