Wykonanie
Wspaniały dodatek do obiadu. Taką
sałatkę można zrobić kilka dni wcześniej i trzymać w lodówce.
Kapusta wtedy zmięknie i wspaniale smakuje. Z podanej porcji wychodzi spora ilość ale to nie problem bo jeśli nawet zostanie można włożyć ją do słoiczka i zapasteryzować.
Źródło: KoleżankaSkładniki:1 średnia główka
kapusty2
papryki świeże3
marchewki2
cebule2 łyżeczki
musztardy2 szklanki
cukru1/2 szklanki
octu 10%2 łyżeczki
soli1 łyżeczka
pieprzu1/2 łyżeczki
oleju1 szklanka
wodyKapustę i
cebulę posiekać.
Marchewkę zetrzeć na tarce,
paprykę pokroić w kostkę. Składniki zalewy zagotować w garnku i zalać nią warzywa. Odstawić do lodówki. Podawać odsączoną z zalewy.Smacznego:)