Wykonanie
Spinach Soup
olive.
Pyszna, pożywna zupa
rodem z Bałkanów. Do jej sporządzenia używamy prawdziwej
oliwy z oliwek, która zdecydowanie podnosi smak.
Składniki.25 dag
szpinaku świeżego1 pęczek
szczypiorku1
cebula2 ząbki
czosnku2 łyżki
oliwy z oliwek2 łyżki
ryżu0,5 l
bulionu10
oliwek2
jajka ugotowane na twardo
sól,
pieprzWykonanie.
Szpinak umyć, odcisnąć z
wody.Posiekać drobno razem ze
szczypiorkiem. Posiekać też
cebulę.Udusić na
oliwce, dodając zmiażdżony
czosnek.Kiedy warzywa zmiękną, wlać
bulion, zagotować idodać
ryż oraz pokrojone
oliwki. Gotować, aż
ryż będzie miękki. Doprawić do smaku, jeżeli potrzeba.
Jajka drobno posiekać ,wyłożyć na talerze i zalać gorącą zupą.Polecam z dobrym smakiem.