ßßß Cookit - przepis na Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

nazwa

Wykonanie

Przepis z tej strony ze zmianami .
Składniki:
4 duże czerwone papryki
500g mielonego mięsa
1 torebka ugotowanego ryżu
cebula
2 ząbki czosnku
jajko
bazylia
sól
pieprz
oliwa do smażenia
szklanka bulionu
garść startej mozzarelli
Papryki umyć, odciąć wierzch- nie wyrzucać. Usunąć dokładnie pestki. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć, dodać czosnek wyciśnięty przez praskę. Mięso wymieszać z ryżem, cebulą i przyprawami (sól, pieprz, bazylia) do smaku. Napełnić mięsem papryki i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Zalać naczynie bulionem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Następnie posypać serem, przykryć wierzchem papryki i zapiekać jeszcze 15 minut.
Smacznego! :)
Źródło:http://drobneprzyjemnosci.blogspot.com/2013/09/faszerowana-papryka.html