Wykonanie
Cucumber stuffed mushrooms.

Zadziwiająco dobra i łatwa gorąca przystawka.

Składniki.1
ogórek100g leśnych
grzybów1/2
cebuli2 łyżki
masła1 łyżeczka
kaszy manny20 g
sera edamskiego1
żółtko1 łyżeczka
soku z cytryny1/2 szkl.
bulionu warzywnego1 łyżeczka
kolendry1 szczypta
cynamonu1 łyżeczka
miodusól,
pieprz.Wykonanie.
Ogórki gotować 5 minut we wrzącej wodzie.Zrobić tunel w
ogórku.Farsz. Oczyszczone
grzyby i
cebulę posiekać.
Masło stopić i dusić
grzyby wraz z
cebulą około 10min.Kiedy zmiękną i wyparuje
woda, wsypać
kaszę mannę, wlać
sok cytrynowy i smażyć jeszcze chwilę.Dodać
starty ser,
żółtko ,doprawić
solą i
pieprzem.
Ogórki napełnić farszem
grzybowym i umieścić w naczyniu żaroodpornym dobrze wysmarowanym
masłem.Wlać gorący
bulion, może być z kostki, wsypać
kolendrę,
cynamon i polać
miodem. Wstawić na 20 minut do nagrzanego piekarnika.
Ogórek pokroić w talarki .Do zapieczonych
ogórków wlać 150 ml
śmietany i mamy smaczne, lekkie, prawdziwie letnie danie główne. Podajemy z
ryżem..