ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet z karpia 800 gramówpieczarki 300 gramówmasło 5 łyżek stołowychcebula 2 sztuksok z cytryny według uznanianatka pietruszki 2 łyżek stołowychkolendra według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i mieloną kolendrą, owinąć folią i wstawić na 1,5h do lodówki. Oczyszczone, osuszone pieczarki pokroić w plasterki i też skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć pieprzem. Oczyszczoną cebulę pokroić w cienkie talarki. W wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu ułożyć pokrojone na porcje filety, przykryć plasterkami cebuli, oprószyć solą oraz pieprzem, a na wierzchu rozłożyć pieczarki. potrawę polać stopionym masłem. Piec ok. 35 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać posiekana natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: