ßßß
Sezon na grzyby w pełni. Quinoa z prawdziwkami to idealny powód, by iść na grzyby :)
Składniki:7 pięknych grzybków1 cebulasól, pieprz, łyżka masłaparmezan i natka pietruszkikomosa ryżowa
Idz do lasu na grzyby. Do tej potrawy nadają się każde grzyby, nawet prawdziwki. Wystarczy je oczyścić, pokroić, ugotować i odcedzić.
Następnie wrzucić cebulkę na roztopione masło i dodać ugotowane grzyby. Poddusić chwilę, dodać filiżankę komosy ryżowej quinoa, oraz podwójną ilość wody w stosunku do ilości kaszy. Dodać przyprawy i dusić 5-8 minut. Następnie przykryć i dusić na maleńkim ogniu jeszcze 10 minut, aby się komosa otworzyła i już. Posypać parmezanem i zieloną pietruszką.Quinoa to prawdziwy skarb. Ma niski indeks glikemiczny, wiec nie tuczy, a białka więcej od mięsa. Polecam na śniadanie, obiad i kolację.