ßßß



Jeszcze trochę Was podrażnię grzybami, ale za to jakimi…Parę dni temu zostałam obdarowana tymi cudownymi rudymi rydzami. Najczęściej jedliśmy je w Krynicy Górskiej. W każdej knajpie podają tam przez cały rok rydze smażone na maśle z dodatkiem zielonej pietruszki. My je zjedliśmy podobnie . Część zrobiłam na świeżo, a większość zamroziłam podsmażając leciutko na maśle. Zimą będzie jak znalazł na odświeżenie jesiennego smaku:-)Składniki:
rydze,masło,pęczek natki pietruszki,sól, pieprz.Przygotowanie:Ilości składników celowo nie podałam, bo wszystko zależy od naszych zasobów. Rydze oczyścić,dokładnie umyć, większe sztuki pokroić. Wrzucić na roztopione masło, posolić. Na koniec dodać pieprz i bardzo dużo natki pietruszki. Podawać z pieczywem .