Wykonanie
Jeszcze trochę Was podrażnię
grzybami, ale za to jakimi…Parę dni temu zostałam obdarowana tymi cudownymi rudymi rydzami. Najczęściej jedliśmy je w Krynicy Górskiej. W każdej knajpie podają tam przez cały rok rydze smażone na
maśle z dodatkiem zielonej
pietruszki. My je zjedliśmy podobnie . Część zrobiłam na świeżo, a większość zamroziłam podsmażając leciutko na
maśle. Zimą będzie jak znalazł na odświeżenie jesiennego smaku:-)Składniki:
rydze,
masło,pęczek
natki pietruszki,
sól,
pieprz.Przygotowanie:Ilości składników celowo nie podałam, bo wszystko zależy od naszych zasobów. Rydze oczyścić,dokładnie umyć, większe sztuki pokroić. Wrzucić na roztopione
masło, posolić. Na koniec dodać
pieprz i bardzo dużo
natki pietruszki. Podawać z
pieczywem .