ßßß Cookit - przepis na Rudy rydz z patelni

Rudy rydz z patelni

nazwa

Wykonanie

Jeszcze trochę Was podrażnię grzybami, ale za to jakimi…
Parę dni temu zostałam obdarowana tymi cudownymi rudymi rydzami. Najczęściej jedliśmy je w Krynicy Górskiej. W każdej knajpie podają tam przez cały rok rydze smażone na maśle z dodatkiem zielonej pietruszki. My je zjedliśmy podobnie . Część zrobiłam na świeżo, a większość zamroziłam podsmażając leciutko na maśle. Zimą będzie jak znalazł na odświeżenie jesiennego smaku:-)
Składniki:
rydze,
masło,
pęczek natki pietruszki,
sól, pieprz.
Przygotowanie:
Ilości składników celowo nie podałam, bo wszystko zależy od naszych zasobów. Rydze oczyścić,dokładnie umyć, większe sztuki pokroić. Wrzucić na roztopione masło, posolić. Na koniec dodać pieprz i bardzo dużo natki pietruszki. Podawać z pieczywem .
Źródło:http://zaciszekuchenne.blogspot.com/2012/11/rudy-rydz-z-patelni.html