ßßß
Składniki:1 kg wątróbek drobiowych2 duże cebule2 duże jabłkaKilka liści sałatyOregano, majeranek, sól, pieprz świeżo zmielonyMąkaWykonanie:Wątróbki dobrze umyć, osuszyć. Podzielić na mniejsze kawałki, obsypać pieprzem i oregano.Jabłka pokroić na plastry, usunąć gniazda nasienne. Najlepiej gniazda usunąć przed pokrojeniem w plastry, czyli zrobić taką dziurkę jak w ananasie. Służy do tego specjalny nożyk. Plastry jabłka posypać majerankiem.Wątróbki obsmażyć, posolić pod koniec smażenia, oprószyć odrobiną mąki i dodać uprzednio zeszkloną cebulę. Plastry jabłka usmażyć na drugiej patelni.Suche opłukane liście sałaty rozłożyć na okrągłym półmisku, ułożyć na nich koliście plasterki jabłek a na nich usmażone wątróbki. Jeszcze lekko posolić i popieprzyć, a każdy kawałek wątróbki skropić octem balsamicznym.