ßßß Cookit - przepis na Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Wątróbka drobiowa z jabłkiem

nazwa

Wykonanie

500 g wątróbki drobiowej
2 jabłka
1 cebula
majeranek
4 łyżki mąki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
Wątróbki wypłukać i osączyć. Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę zeszklić i przełozyć na dno innego naczynia do duszenia. Panierować wątróbkę i smażyć na średnim ogniu i ułożyć na cebulce. Na tym samym tłuszczu usmażyć na rumiano pokrojone na plastry jabłka i przykryć wątróbkę. Podlać 2-3 łyżki wody i pod przykryciem poddusić ok 5-7 min
Podawać z młodymi ziemniaczkami i sałatką z pomidorów.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/07/watrobka-drobiowa-z-jabkiem.html