Wykonanie
W poniższe składniki musisz się zaopatrzyć aby zrobić najlepsze tortellini na świecie:)Lista produktów:300 g
mąki pszennej3 szt.
jajekSól1 łyżeczka
oliwa300 g
szpinak mrożony150 g
ser fetaSólpieprz1 łyżeczka
oliwa2 ząbki
czosnek,2 łyżki Pesto
bazyliowePrzygotowanie ciasta:
Mąkę jaja sól i łyżeczkę
oliwy zagniatamy na jednolite ciasto. Ciasto trzeba rozwałkować bardzo cienko. Wykrawamy małe kwadraciki.Przygotowanie Farszu:Osmażamy z łyżeczką
oliwy,
solą,
pieprzem i dwoma ząbkami
czosnku szpinak..
Ser feta należy przemielić przez maszynkę. Przestudzony
szpinak mieszamy z
serem fetą. Nakładamy farsz na kwadraciki. Górny róg odgiąć do tyłu, a boczne rogi zlepić z przeciwnej strony. Gotowe tortellini wkładamy do gotującej się
wody i gotujemy ok 5 minut na małym ogniu. Następnie odcedzamy zalewamy w durszlaku zimną
wodą. Przesypujemy do miski mieszamy z pesto, następnie zapiekamy w piekarniku przez ok 10 min w temperaturze ok 180 stopni.Smacznego:)