ßßß Cookit - przepis na Cannelloni ze szpinakiem i serem feta

Cannelloni ze szpinakiem i serem feta

nazwa

Wykonanie

Pyszne, a zarazem bardzo zdrowe danie na obiad bądź ciepłą kolację :-)
Składniki:
8 szt. rurek makaronu cannelloni
paczka mrożonego szpinaku (450g)
1 op. sera feta
1 jajko
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
odrobina oliwy
parę plasterków sera żółtego
Wykonanie:
Makaron lekko podgotować, tak na pół twardo. Szpinak wrzucić na rozgrzana oliwę i rozmrozić, smażyć aż odparuje woda, dodać jajko i czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić sola i pieprzem. Zdjąć z ognia i dodać ser feta pokrojony w kostkę, wymieszać dobrze. Tak przygotowanym farszem nadziewać rurki cannelloni i układać w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.Na wierzchu ułożyć ser żółty w plasterkach lub starty. Przykryć naczynie przykrywką i zapiekać w piekarniku ok. 25 minut w temp. 180 st.C.
Smacznego:-)
Źródło:http://agattek.blox.pl/2012/03/Cannelloni-ze-szpinakiem-i-serem-feta.html