ßßß

3 średnie filety z kurczakaprzyprawa do kurczakasos:0,5 kg pieczarek (użyłam tylko kapeluszy)1 łyżka masła (opcjonalnie klarowanego)1 duża cebula100 gramów śmietankowego sera topionego2,5 szklanki bulionu drobiowego lub wody (użyłam po prostu wody)1/3 szklanki zimnej wody + 1 płaska łyżka mąki pszennejsól, pieprzFilety myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, lekko je rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka, odstawiamy do lodówki na 30 minut.
W tym czasie zabieramy się za sos.Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy na plasterki, podsmażamy na maśle klarowanym, kiedy wytracą wilgoć i zaczną się smażyć, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy często mieszając do zeszklenia tej ostatniej.Potem dolewamy gorący bulion lub gorącą wodę, jeśli wodę jak ja to dodajemy 1/4 łyżeczki soli i sporo czarnego pieprzu, zagotowujemy.
Serek kroimy na mniejsze części, wrzucamy do gotującego się sosu i mieszając doprowadzamy do całkowitego jego rozpuszczenia. Sos gotujemy około 5 minut na malutkim ogniu.

Mąkę dokładnie rozprowadzamy z wodą, jednym ruchem wlewamy do garnka i mieszając intensywnie zagotowujemy. Sos ostatecznie doprawiamy solą i pieprzem.Kurczaka smażymy z obu stron na oleju.
Mięsko możemy wrzucić do sosu i gotować około 3 minut lub ułożyć na talerzach i polać podgrzanym sosem, wybór należy do Was :)Smacznego :)