Wykonanie
Szybka i pyszna
sałatka, z kromeczką
chlebka lub bułeczką z
masełkiem będzie pyszną kolacją lub przekąską na przykład w pracy :)
0,5 kg
pieczarek1 duży
por ( biała i twarda zielona część)4 - 5 ugotowanych na twardo jaj5 średnich
kiszonych ogórków1 mała lub 0,5 normalnej puszki
kukurydzypęczek
koperkusól,
pieprz1 łyżka
musztardy3 kopiaste łyżki
majonezuPieczarki dokładnie umyć, ja użyłam tylko kapeluszy. Wrzucić ( w całości) na lekko osolony wrzątek, gotować 10 minut, odsączyć na sitku, następnie pokroić na małe kawałki.
Por pokroić na cienkie talarki, przelać obficie wrzącą
wodą, odsączyć.
Kukurydzę odcedzić z zalewy.
Jaja i
koperek posiekać,
ogórki pokroić w kosteczkę.Wszystko razem wymieszać, dodać
sól ,
pieprz,
musztardę,
majonez, wymieszać, schłodzić.