ßßß
5 średnich ziemniaków ugotowanych w łupinkach6 średnie kiszone ogórki2 jaja ugotowane na twardo1 duży pomidor250 gramów wędzonego boczkupęczek szczypiorku lub 3 dymkipęczek koperkusól, świeżo zmielony czarny pieprz1 kopiasta łyżka musztardy (optymalnie ostrej)3 łyżki majonezuZiemniaki obrać z łupinek, pokroić w kosteczkę.Boczek pokroić na cienkie plasterki (można użyć już gotowego w plastrach), podsmażyć na chrupko na patelni, przełożyć do miseczki, schłodzić.Jaja, szczypiorek, koperek posiekać.Pomidora pokroić na mniejsze kawałki (można wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).Ogórki kiszone pokroić drobno.Składniki sosu wymieszać ze sobą.Warzywa dodać do miski z boczkiem, połączyć wszystko razem, przyprawić, dodać sos i dokładnie wymieszać.
