Wykonanie
Są dobrym sposobem na spożytkowanie
mięsa pozostałego z rosołu. Tanie, syte, a przede wszystkim pyszne, koniecznie z jakimś ulubionym sosem :)
3 ugotowane
udka z kurczaka3
jaja ugotowane na twardo2
jajapęczek
szczypiorku,
pietruszki lub
koperku2 ząbki
czosnku1 mała
cebulasól,
pieprzewentualnie słodka lub szczypta
ostrej paprykibułka tarta do panierunkuulubiony sos
Mięso obrać od kości. Następnie zmielić razem z
jajami na twardo.
Szczypior i
cebulę posiekać,
czosnek przepuścić przez praskę.Wszystko wymieszać, wbić dwa
jaja, dodać
przyprawy, wymieszać ponownie. Formować standardowe kotlety, obtaczać w
bułce tartej i smażyć na złoto.Kotlety podałam z
sosem czosnkowo -
koperkowym na bazie
jogurtu greckiego.Rada:
Cebulę można sobie wcześniej podsmażyć, nada kotletom ciekawego smaku.