ßßß

biszkopt:3 jaja4 łyżki cukru0,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej1,5 łyżki ciemnego kakaoponcz:1/3 szklanka zimnej wody + sok z połowy cytryny (nasączałam sokiem z pigwowca)masa kokosowo - ananasowa:1,5 szklanki mleka120 gramów wiórków kokosowych3 - 4 łyżki cukru1 łyżeczka cukru waniliowego150 gram miękkiego masła3 żółtka1 płaska łyżka mąki pszennej1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej6 - 7 plastrów ananasa z puszkipianka :1 galaretka czerwona (może być wiśniowa, truskawkowa, itd)200 ml wrzątku1 łyżeczka żelatyny do rozpuszczania we wrzątku1/3 szklanki cukru pudru3 białkaBiszkopt:Białka ubijamy z cukrem na pianę, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, żółtka, kakao i miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników.Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 22 cm, pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.Schładzamy, nasączamy ponczem.1 szklankę mleka zagotowujemy z wiórkami kokosowymi, cukrem i cukrem waniliowym.W kubku, w pozostałej 0,5 szklanki mleka dokładnie rozprowadzamy żółtka, obydwie mąki, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń, następnie go schładzamy i dodajemy miękkie masło, ucieramy dokładnie. Dodajemy pokrojonego na kawałki odsączonego ananasa, delikatnie mieszamy łyżką.Masę rozprowadzamy na nasączonym ponczem biszkopcie, schładzamy w lodówce.Galaretkę i 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczamy dokładnie w 200 ml wrzątku, schładzamy.Z białek i cukru pudru ubijamy puszysty krem (około 7 minut), następnie dodajemy małym strumieniem tężejącą galaretkę i miksujemy wszystko dokładnie, masę wylewamy na kokosowy krem.Schładzamy w lodówce, następnie dowolnie dekorujemy ( u mnie posypka cukrowa i Delicje wiśniowe (dałam wiśniową galaretkę).