Wykonanie
smaczne i pożywne danie naprędce :)
0,5 kg
schabu30 dag
pieczarek2 duże
cebulesól,
pieprz, słodka i
ostra papryka2 szczypty
majeranku i 2 szczypty
tymiankuSchab pokroić w paseczki, podsmażyć (około 10 minut) z
przyprawami (oprócz
ziół) na
oleju, pod koniec smażenia dodać pokrojoną w plastry
cebulkę, podsmażyć do zeszklenia
cebuli, podlać
wodą, by przykryła
mięsko, gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania doprawić, jeśli jest potrzeba i dodać
majeranek i
tymianek.
Pieczarki pokroić w talarki i podsmażyć z odrobiną
soli na niewielkiej ilości
oleju (na osobnej patelni).Na talerze wyłożyć schabik z
cebulką, posypać
pieczarkami. Podawać np z
ryżem lub tak jak u mnie z gotowanymi na parze warzywami.