Wykonanie
Naleśniki lubią rozmaite farsze, dlatego dajmy pofolgować naszej wyobraźni i stwórzmy coś pysznego! :-)
Potrzebujemy:Naleśniki500 g
pieczarek1
cebulę1/2 pęczka
natki pietruszkisólpieprz2-3 łyżki
masła1
jajkobułkę tartąolejKrok po kroku:Przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki. Zostawiamy je do ostygnięcia.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na
maśle.
Pieczarki kroimy w drobną kostkę i dokładamy do
cebuli.Doprawiamy
solą i
pieprzem i dusimy aż płyn wyparuje.Na koniec dodajemy
natkę pietruszki i mieszamy.Na ostudzonego naleśnika nakładamy farsz, zakładamy górę i boki naleśnika do środka, a następnie zwijamy w rulonik.Gotowe ruloniki obtaczamy w
jajku i
bułce tartej i smażymy na rozgrzanym
oleju z obu stron na rumiano.Smacznego! :-)Przepis bierze udział w akcji Smaczna jesień, ponieważ
grzyby zawsze kojarzą mi się z tą
porą roku ;-)