Wykonanie
Na dzisiejszy obiad przygotowałam kotleciki z
pieczarek. To takie lekkie, proste i bardzo smaczne kotlety, a z dodatkiem surówki i ziemniaczków tworzą pyszne i syte danie. Polecam.
Składniki:1/2 kg
pieczarek1 szklanka
sera żółtego startego
cebula4
jajka gotowane1
jajko surowepęczek
natki pietruszkibułka tartasólpieprzmasło,
olej do smażeniaWykonanie:
Pieczarki zetrzeć na tarce.
Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać
olej, zeszklić
cebulę, dodać
pieczarki, smażyć razem 6 minut, zestawić z ognia.
Jajka i
natkę drobno posiekać, dodać do podsmażonych
pieczarek, doprawić
solą i
pieprzem. Wbić
jajko, dodać
ser żółty i
bułkę tartą, wyrobić masę tak, by składniki się połączyły. Formować niewielkie kotlety, obtaczać je w
bułce i smażyć na rozgrzanym
oleju z dodatkiem
masła na złoty kolor.Smacznego!