ßßß Cookit - przepis na KREMOWA GRECJA W PIEKARNIKU

KREMOWA GRECJA W PIEKARNIKU

nazwa

Wykonanie

Szukacie przepisu na szybki, smaczny i bardzo aromatyczny obiad? Zapiekane papryki z Serkiem Tapas i oliwkami Wam to zapewnią i przeniosą do słonecznej Grecji. W domu zapachnie tak, że nie będziecie chcieli otwierać okien, by nie stracić tego zniewalającego aromatu. W mgnieniu oka przenosimy się do świata aromatów, smaków i kolorów. Budzą się w nas Greckie korzenie... Lekko i apetycznie, zdrowo i kolorowo, aromatycznie i nie za drogo - czy to nie brzmi jak kulinarny ideał? Pora chyba dać się uwieść. Nas zapach z piekarnika zniewolił. Serca podbite, umysł zawładnięty, wszyscy najedzeni i zadowoleni.
Składniki:
- 4 papryki (2 żółte, 2 czerwone)
- 1/2 opakowania makaronu ryżowego nitki lub wstążki
- olej lub oliwa
- Serek TAPAS ARLA APETINA
- suszone warzywa - domowa mieszanka
- czosnek 4-5 główek
- oliwki czarne i zielone (po garści)
- pestki dyni, słonecznik. siemię lniane,
- ser żółty 4 plastry
- chili, pietruszka, czosnek.
Wykonanie:
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, mieszamy z domową mieszanką suszonych warzyw, olejem lub oliwą i Serkiem Kremowym Arla Apetina TAPAS oraz z oliwkami. Dosypujemy uprażone z przyprawami pestki i ziarna i dokładnie mieszamy. Gdy zbyt suche, dolewamy olej/oliwę. Dodajemy zaparzony makaron ryżowy i dokładnie mieszamy
Papryki przecinamy na pół, wykładamy serem żółtym i napełniamy makaronem, posypujemy pestkami, skrapiamy olejem i zapiekamy w piekarniku 15-20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Aromatyczne smaki połączone w kremową całość, kuszą zapachem, wyglądem, wszystkim. Żaden zmysł nie został pominięty ani pokrzywdzony... Zapiekana "Grecja" zaspokoi wszystkie potrzeby, nawet tego najbardziej wybrednego smakosza. A co najważniejsze? Stan smakowej euforii osiągnąć można bardzo szybko gdyż proces przygotowania trwa bardzo krótko. Jest to więc podróż bez długiego i niewygodnego transportu. Podróż dostępna na każdą kieszeń.
Dlaczego kremowy serek Arla Apetina "TAPAS"?
A co jak nie baza składająca się z grillowanej czerwonej i żółtej papryki, bazylii, oliwek i czosnku? Wszystko to, co same od siebie wkładałyśmy do naszego zapiekanego raju odnalazłyśmy również w małym, zgrabnym, poręcznym opakowaniu. Grzechem byłoby przejść koło niego obojętnie i nie dać się uwieść obrazkowi, który tak bardzo przypominał nam powstałą w naszych głowach wizję dania.
Maślankowo-śmietankowy serek "tapas" stał się więc kremowym połączeniem wszystkich smaków jakich zapragnęłyśmy użyć. Pasuje... idealnie.
Ps. Ta Grecja nie zbankrutuje. Ma się rewelacyjnie.
Ten przepis bierze udział w akcji:
Źródło:http://wypisz-wymaaaluj.blogspot.com/2014/11/kremowa-grecja-w-piekarniku.html