Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
mleko 1 szklanek
jabłka 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól według uznania
truskawki 2 szklanek
galaretka z czerwonych porzeczek 0,5 szklaneksok z
pomarańczy 0,5 sztuk
cukier 3 łyżek stołowychWykonanie:Sos
truskawkowy: oczyszczone
truskawki wrzucić do wysokiego naczynia, wsypać 3 łyżki
cukru i zmiksować. Mus wymieszać z
sokiem z połowy
pomarańczy i lekko podgrzaną
galaretką.Ciasto: do przesianej
mąki, mieszając, powoli wlewać
mleko, dodać
żółtka, 2 łyżki
cukru,
proszek do pieczenia,
sól oraz roztopione chłodne
masło. Gdy ciasto uzyska jednolitą konsystencję, delikatnie wmieszać w nie pianę z
białek ubitą na sztywno. Z ciasta upiec w gofrownicy jasnozłote gofry. Podawać gorące, polane przygotowanym sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: