Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
ser 4 sztuk
cukier puder 200 gramów
cytryna 1 sztuk
jagody 125 gramów
maliny 125 gramów
poziomki 125 gramów
truskawki 125 gramówWykonanie:Umyj i oczyść
truskawki, podziel je na dwie lub na cztery części w zależności od wielkości, następnie rozłóż na ściereczce, aby delikatnie obeschły. Posortuj inne
owoce, uszkodzone odrzuć. Wymieszaj delikatnie wszystkie
owoce z
cukrem pudrem, pozostaw na 1/2 godziny w temperaturze otoczenia. Zdejmij
skórkę z cytryny podziel ją na małe kawałeczki i umyj trzykrotnie, zmieniając za każdym razem
wodę. Wyciśnij
sok z cytryny. W tym czasie podgrzej naczynie, obniż temperaturę palnika do minimum, podduś
owoce, aby powstał kompot, uważając, aby nie straciły ładnego wyglądu.Dodaj
skórkę z cytryny.Gdy
owoce są ugotowane dodaj
sok z cytryny, wszystko połącz w naczyniu i pozostaw do ostygnięcia.
Ser włóż do głębokich talerzy, kompot z
owoców umieść na tym samym talerzu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInnePotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: