ßßß Cookit - przepis na Sorbet malinowy

Sorbet malinowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
maliny 500 gramów
cytryna 2 sztuk
pomarańcze 2 sztuk
cukier puder 1 szklanek
śmietana bita według uznania
Wykonanie:
Umyte i osączone owoce zmiksować (kilka odłożyć do dekoracji). Dodać sok z cytryn i pomarańczy oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do pojemnika i wstawić na kilka godzin do zamrażalki. Co godzinę mieszać widelcem, by zapobiec tworzeniu się kryształków lodu. Gotowy sorbet wyjąć na 15 minut przed podaniem, łyżką do lodów formować go w kulki i wkładać do szklanych pucharków. danie udekorować bitą śmietaną i całymi owocami.
Uwagi:
Maliny można zastąpić truskawkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4417/Sorbet-malinowy