Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
maliny 500 gramów
cytryna 2 sztuk
pomarańcze 2 sztuk
cukier puder 1 szklanek
śmietana bita według uznaniaWykonanie:Umyte i osączone
owoce zmiksować (kilka odłożyć do dekoracji). Dodać
sok z cytryn i
pomarańczy oraz
cukier puder. Całość dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do pojemnika i wstawić na kilka godzin do zamrażalki. Co godzinę mieszać widelcem, by zapobiec tworzeniu się kryształków
lodu. Gotowy
sorbet wyjąć na 15 minut przed podaniem, łyżką do
lodów formować go w kulki i wkładać do szklanych pucharków. danie udekorować
bitą śmietaną i całymi
owocami.Uwagi:
Maliny można zastąpić
truskawkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: