Błyskawiczne w przygotowaniu (jeśli nie bierzemy pod uwagę etapu przygotowania ciasta francuskiego) truskawkowe rogaliki z charakterystycznym posmakiem cukru muscovado i skórki cytrynowej. Polecam!Francuskie rogaliki truskawkowo-cytrynowe z muscovadoSKŁADNIKI:płat ciasta francuskiego domowej roboty (ewentualnie możemy wykorzystać gotowe kupne ciasto francuskie) - przepis pod linkiemkilka truskawekskórka otarta z jednej cytrynyodrobina dark muscovadocukier puder do posypaniajajkoPRZYGOTOWANIE:Z ciasta wykrawamy równe trójkąty - wielkość zależy od tego, jak duże rogaliki chcemy uzyskać.Na każdym trójkącie układamy 1-2 truskawki, posypujemy odrobiną brązowego cukru i odrobiną skórki z cytryny. Zawijamy. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem.Z ciasta możemy wyciąć również nieduże kwadraty. Na środek każdego układamy niedużą truskawkę, posypujemy cukrem, dodajemy odrobinę skórki cytrynowej. Przykrywamy drugim kwadratem ciasta. Dobrze zlepiamy brzegi. Smarujemy jajkiem.Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, ok. 15-20 minut- do zrumienienia. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!