Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 750 gramów
maliny 250 gramów
jagody 200 gramów
białka 3 sztuk
cukier puder 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
mleko 2 szklanekWykonanie:Oczyścić
owoce i osuszyć. Do dekoracji odłożyć po 10
truskawek i
malin. Pozostałe
truskawki i
maliny zmiksować z 2 łyżkami
cukru pudru. Mus rozlać na 4-6 talerzykach i odstawić w chłodne miejsce.
Mleko zagotować z
cukrem waniliowym. Z
białek ubić sztywną pianę z dodatkiem 2 łyżek
cukru pudru. Łyżką do
lodów nabierać duże porcje piany i kłaść te białe kule na wrzące
mleko. Gotować minute na małym ogniu pod przykryciem. Przewrócić je na drugą stronę i gotować jeszcze minutę, tym razem bez przykrycia. Wyjąć łyżka cedzakową i ułożyć na talerzykach z
musem owocowym. Udekorować odłożonymi
owocami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: