Wykonanie
Kiedy próbowałem
awokado w czystej postaci nie za bardzo przypadło mi do gustu. Zmieniłem zdanie, gdy zauważyłem na blogu Agusiowe Gotowanie tą właśnie pastę. Od siebie dodałem jeszcze
rzodkiewki. Polecam, bo wyszło smacznie :)
Składniki:-
awokado ,- 3 ugotowane
jajka,- 5 - 6
rzodkiewek,- 1 ząbek
czosnku,- 1/2
cebuli,-
koperek,
szczypiorek,-
sól,
pieprz,-
sok z cytryny ( dałem z połowy ),- 1 łyżka
majonezu.Wykonanie :
Awokado wydrążyć, rozgnieść widelcem i skropić
sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w kostkę
jajka,
rzodkiewki,
cebulę i
czosnek. Doprawić
solą i dość obficie
pieprzem. Na koniec wymieszać z posiekanym
koperkiem,
szczypiorkiem i
majonezem.