ßßß Cookit - przepis na Koktajl z krewetek w koprze włoskim

Koktajl z krewetek w koprze włoskim

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
bulwy kopru włoskiego 2 sztuk
krewetki koktajlowe 200 gramów
sok z cytryny 1 sztuk
koperek 0,25 pęczek
oliwa 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wypłukane krewetki gotować na parze 5-7 min, wystudzić (można użyć gotowych krewetek w zalewie). Bulwy kopru przekroić na pół, wydrążyć, skropić ich wnętrze połową soku z cytryny. Wydrążony miąższ drobno pokroić. Opłukany, osączony koperek drobno posiekać. Pokrojony koper włoski, koperek i krewetki wymieszać z oliwą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszaną sałatkę schłodzić. Podawać w wydrążonych bulwach kopru włoskiego.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Owoce morza
Sałatki
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Autor: Ciopcik
Data: 2009-04-19
dziwny...
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7333/Koktajl-z-krewetek-w-koprze-wloskim