Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegobulwy
kopru włoskiego 2 sztuk
krewetki koktajlowe 200 gramów
sok z cytryny 1 sztuk
koperek 0,25 pęczek
oliwa 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wypłukane
krewetki gotować na parze 5-7 min, wystudzić (można użyć gotowych
krewetek w zalewie). Bulwy
kopru przekroić na pół, wydrążyć, skropić ich wnętrze połową
soku z cytryny. Wydrążony miąższ drobno pokroić. Opłukany, osączony
koperek drobno posiekać. Pokrojony
koper włoski,
koperek i
krewetki wymieszać z
oliwą,
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny. Wymieszaną
sałatkę schłodzić. Podawać w wydrążonych bulwach
kopru włoskiego.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Owoce morzaSałatkiKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Autor: CiopcikData: 2009-04-19
dziwny...Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: