Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
koper włoski 2 sztuk
krewetki 4 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
ocet z
sherry 2 łyżek stołowych
likier wiśniowy 2 szklaneknasiona dyni 20 gramów
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Koper umyć i rozdzielić liście. Blanszować je 8 minut w osolonej wodzie, odsączyć.Oczyszczone
mięso krewetek smażyć przez 3 minuty na rozgrzanej
oliwie.Wymieszać
ocet,
likier,
sól i
pieprz oraz nasiona dyni. Polać
koper i
krewetki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Węgierska
Owoce morzaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: