ßßß Cookit - przepis na Sałatka koperkowa z krewetkami

Sałatka koperkowa z krewetkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
koper włoski 2 sztuk
krewetki 4 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
ocet z sherry 2 łyżek stołowych
likier wiśniowy 2 szklanek
nasiona dyni 20 gramów
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Koper umyć i rozdzielić liście. Blanszować je 8 minut w osolonej wodzie, odsączyć.
Oczyszczone mięso krewetek smażyć przez 3 minuty na rozgrzanej oliwie.
Wymieszać ocet, likier, sól i pieprz oraz nasiona dyni. Polać koper i krewetki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Węgierska
Owoce morza
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4786/Salatka-koperkowa-z-krewetkami