Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
krewetki tygrysie 20 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
sok pomarańczowy 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 łyżek stołowychlistki
bazylii 0,5 łyżek stołowych
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczyptaWykonanie:Marynata: wymieszać
oliwę z
sokami, zmiażdżonym
czosnkiem, posiekaną
zieleniną oraz szczyptą
soli i
pieprzu.Obrane
krewetki wrzucić do marynaty i wstawić na 30 minut do lodówki.Na
bambusowe patyczki nabić
krewetki i ułożyć na rozgrzanym ruszcie grilla. Piec 2-3 minuty z każdej strony. Podawać z
sosem majonezowo-
czosnkowym (2 łyżki
majonezu wymieszać ze zmiażdżonym ząbkiem
czosnku i
pieprzem).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Owoce morzaPotrawy z GrillaKomentarze:Autor: patolData: 2011-06-30Ja i tak wole podsmazyc je na
masle i zdodatkiem
czosnku i
potem mozna je ponabijac lecz na wieksze wykałaczki i bedzie ten sam efekt dekoracyjnyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: