ßßß Cookit - przepis na Krewetki czosnkowe

Krewetki czosnkowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
krewetki tygrysie 20 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
sok pomarańczowy 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
listki bazylii 0,5 łyżek stołowych
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
Wykonanie:
Marynata: wymieszać oliwę z sokami, zmiażdżonym czosnkiem, posiekaną zieleniną oraz szczyptą soli i pieprzu.
Obrane krewetki wrzucić do marynaty i wstawić na 30 minut do lodówki.
Na bambusowe patyczki nabić krewetki i ułożyć na rozgrzanym ruszcie grilla. Piec 2-3 minuty z każdej strony. Podawać z sosem majonezowo-czosnkowym (2 łyżki majonezu wymieszać ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku i pieprzem).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Owoce morza
Potrawy z Grilla
Komentarze:
Autor: patol
Data: 2011-06-30
Ja i tak wole podsmazyc je na masle i zdodatkiem czosnku i potem mozna je ponabijac lecz na wieksze wykałaczki i bedzie ten sam efekt dekoracyjny
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10672/Krewetki-czosnkowe