ßßß Cookit - przepis na Krewetki z czosnkiem i świeżą pietruszką

Krewetki z czosnkiem i świeżą pietruszką

nazwa

Wykonanie

Kolejna propozycja na pyszną, wykwintną kolację:) Tym razem w pełni przyrządzona przez mojego męża - krewetki tygrysie z czosnkiem i świeżą pietruszką. Ależ to proste i szybkie danie. Ummmmmmmmm teraz jeszcze czuję ten zapach!!!PYCHOTA:)
Składniki:
- 1 opakowanie krewetek tygrysich 225g,
- 100g masła,
- natka pietruszki
- 4 ząbków czosnku,
- sól, pieprz
- oliwa
Jak przyrządzić?
Krewetki rozmrozić, posolić, popieprzyć. Następnie smażyć na odrobinie oliwy z oliwek trochę natki i wyciśniętego czosnku - większość zostawić na później. Dodać po chwili krewetki. Dodać masło, tak by powstał biały sos –czyli dość sporo. Dorzucić resztę czosnku i natki. Podsmażyć trochę aż będzie lekko chrupiące. Podawać od razu z bagietka z masłem i sałatką grecką na boku.
Smacznego
Źródło:http://alebabka.blogspot.com/2011/12/krewetki-z-czosnkiem-i-swieza.html