ßßß
KREWETKOWY KLASYK.Składniki:250 g surowych krewetek tygrysich (jeśli są mrożone, zalewamy je letnią wodą i trzymamy w niej krewetki przez 15 minut aby się rozmroziły)masło klarowane3 ząbki czosnkusól, świeżo mielony pieprzgarść posiekanej natki pietruszkiW małym rondelku rozgrzewamy masło klarowane i wrzucamy do niego posiekany czosnek. Postawiamy na bardzo małym ogniu do czasu, aż czosnek stanie się aromatyczny i szklisty.Następnie rozgrzewamy na dużej patelni ze 3 łyżki masła klarowanego i na dużym ogniu smażymy krewetki (2 minuty, po 1 minucie na każdą stronę). Teraz wlewamy do krewetek czosnkowe masło, przypraw do smaku solą i pieprzem, dodaj natkę pietruszki i mieszamy. Podajemy z bagietką, proponuję wymuskać nią cał y maślany sos. Pysznoś ci!Smacznego!
Przepis dołączył do akcji: