Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
baranina z kością 60 dekagramówtłuszcz 3 dekagramów
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
woda 1.5 szklanek
vegeta według uznania
goździk 2 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
Cynamon 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oddzielić
mięso od kości, pokroić na kawałki, oprószyć
mąką,
solą i
pieprzem i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wsypać
mąkę i też lekko zrumienić. Zalać
wodą z przyprawą. Dodać
miód,
koncentrat pomidorowy, utłuczone
przyprawy i karmel( zrobic z
cukru). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać z
ryżem ugotowanym na sypko.Uwagi:1,5 szklanki
wody z przyprawą "Jarzynka" lub "
Vegeta"Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor:
[email protected]Data: 2010-02-14A bez szybkowaru?.Autor: FloressData: 2009-01-02ciekaweDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: