Wykonanie
Dzisiaj podzielę się z
Wami pomysłem na piątkowy obiad podczas postu. Ja osobiście nie przepadam za
rybami, więc muszę eksperymentować z tym co lubię i co nie jest
mięsne ;)
Składniki:
ciasto francuskie (duża paczka)200 g
mrożonego szpinaku rozdrobnionego300 g
pieczarekmałe opakowanie
sera FETAoliwa z oliwek100 g
mozzarelliząbek
czosnkusól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Na początku myjemy, obieramy i ścieramy
pieczarki, dusimy je na patelni.
Szpinak smażymy na
maśle, po pewnym czasie dodajemy posiekany ząbek
czosnku i rozdrobniony
ser feta. Warzywa pozostawiamy do ostygnięcia, w tym czasie ścieramy
mozzarellę i przygotowujemy
ciasto francuskie dzieląc je na 12 równych prostokątów, smarujemy je
oliwą. Na 6 prostokątów nakładamy
szpinak, tak jak jest to na zdjęciu i 'zamykamy' pierożki. Na pozostałe sypiemy
mozzarellę i nakładamy
pieczarki, również zamykamy pierożki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy według zaleceń producenta ciasta.POWODZENIA I SMACZNEGO!
Moja propozycja podania:
Petite Princesse