ßßß
Składniki:ciasto francuskie (duża paczka)200 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego300 g pieczarekmałe opakowanie sera FETAoliwa z oliwek100 g mozzarelliząbek czosnkusól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Na początku myjemy, obieramy i ścieramy pieczarki, dusimy je na patelni. Szpinak smażymy na maśle, po pewnym czasie dodajemy posiekany ząbek czosnku i rozdrobniony ser feta. Warzywa pozostawiamy do ostygnięcia, w tym czasie ścieramy mozzarellę i przygotowujemy ciasto francuskie dzieląc je na 12 równych prostokątów, smarujemy je oliwą. Na 6 prostokątów nakładamy szpinak, tak jak jest to na zdjęciu i 'zamykamy' pierożki. Na pozostałe sypiemy mozzarellę i nakładamy pieczarki, również zamykamy pierożki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy według zaleceń producenta ciasta.POWODZENIA I SMACZNEGO!



Moja propozycja podania:
Petite Princesse