Wykonanie
Co Was dzisiaj obudziło? Bo mnie stukający o rynnę deszcz! Kiedy człowiek ma czas, żeby odpocząć, skorzystać z dobrodziejstw przyrody, gdyż nic go nie ogranicza to pogoda nigdy nie może się zgrać.No cóż takie życie, ale zamiast siedzieć i narzekać warto zabrać się za coś konstruktywnego. Najlepiej wejść do kuchni i poszukać inspiracji. Dzisiaj obiad w towarzystwie siostry i szwagra. Musiał być szybki, więc skorzystałam z gotowych składników. Wyszło pysznie:)
Składniki:- opakowanie
mrożonego szpinaku rozdrobnionego-
ciasto francuskie-
ser feta- 2 ząbki
czosnku- pół
cebuli-
pieprz-
sól- dwie łyżki
oliwyWykonanie:
Cebulę szklimy na rozgrzanej
oliwie, pod koniec smażenia dodajemy posiekany
czosnek. Na patelnie wrzucamy rozmrożony
szpinak i czekamy aż
woda odparuje. Kolejno dodajemy połowę pokrojonego
sera feta i czekamy aż się rozpuści, doprawiamy do smaku.
Ciasto francuskie rozkładamy na formie do tarty (lub na tortownicy) smarujemy
szpinakiem i posypujemy resztą
sera. Na wierzch układamy paski
ciasta francuskiego tak, aby stworzyły kratę. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez 15-20 min.
Myślę, że warto wspomnieć o wczorajszym wieczorze i promować
młode talenty. Tak więc, miałam okazję obejrzeć całkiem ciekawe przestawienie muzyczne pt: "Wybór" wystawione przez teatr EKOstudio w opolskim amfiteatrze. Kilka śmiesznych tekstów, świetne piosenki no i całkiem niezłe układy taneczne.Cytując jednego z bohaterów nie mam większych "obiektywów".PS. W Opolu wychodzi słońce!!!!!